dilluns, 11 de juny del 2012

Filtres I i II

En aquesta pràctica he pogut veure que amb la subfinestra de FILTRES, pots arribar a fer coses inimaginables com ara: Crear ones, fer que la teva imatge s'assembli a un mirall de la carretera (el de les curves)....

En la primera imatge, a part de posar-hi un filtre també he inserit un marc per remmarcar l'efecte.





dimarts, 5 de juny del 2012

dilluns, 4 de juny del 2012

dilluns, 28 de maig del 2012

Treball amb capes I

Aquí penjaré les tres imatges realitzades amb el GIMP, què aquesta pràctica m'ha fet aprendre com treballar amb capes i com fer que aquestes capes tinguessin una certa transparència.



diumenge, 20 de maig del 2012

Finestra Aurea


Aquí us deixo el meu (Primer) dibuix creat i realitzat amb el GIMP:


El segon dibuix que vaig realitzar us el deixo tot seguit!:


dimarts, 8 de maig del 2012

dilluns, 7 de maig del 2012

Qüestions sobre el Tema 10


  1. Quina diferència hi ha entre un port USB i un port FireWare?
Un port USB s'utilitza per escànners i càmeres digitals. En temps moderns el port USB és el més utilitzat en tot el món. S'utilitza per transportar informacions o arxius des de ordinadors fins a altres dispositius(per exemple). La velocitat de transferències varia segons el tipus de port USB que es tracta.
Un port FireWare també anomenat IEEE 1394 és utilitzat per a àudio i vídeo digital.
La gran diferència entre aquests dos ports, és la velocitat amb que treballa cadascun d'ells.
  1. Què és un dispositiu de captura?
Un dispositiu de captura és un objecte amb el qual podem aconseguir imatges, àudio i vídeos, independentment de l'ordinador.
  1. Quins tipus de dispositius de captura hi ha?
    Existeixen varis tipus de dispositius de captura, però els més utilitzats són:




    L'escànner
    La càmera de fotos digital
  • La targeta de so
  • La targeta capturadora d'àudio i vídeo
  • I finalment la càmera de víde
  1. Enumera un aparell de captura per a cada tipus de captura que hi ha.
    Els he esmentat anteriorment
  2. Què es pot fer una vegada que s'ha fet una captura multimèdia?

    Agafar una targeta de memòria i copiar les fotografies, els sons i els vídeos que has fet i copiar-los a l'ordinador o en un disc dur per tal de tenir-ho tot guardat en un mateix dispositiu o emmagatzemar-ho tot

dilluns, 23 d’abril del 2012

La fibra òptica


















La fibra òptica:





La fibra òptica és un dels mitjans de transmissió utilitzat habitualment en xarxes de dades.
Una fibra òptica, normalment i actualment s'utilitzen en telecomunicacions generals i en el món de la informàtica avançada.

Un dels avantatges més importants és que la fibra òptica no és tant voluminosa a la hora de fer-la servir, a diferència de l'Internet amb cables. No és molt pesant i permet fluxos molts elevats.
Té una gran resistència als canvis de temperatura (fred, calor...).
Un altra dels molts avantatges que té és que és molt flexible i pot proporcionar comunicació fins a uns 70 Km de distància, aproximadament. Últimament la fibra òptica és utilitzada a molts llocs del planeta, per sistemes informàtics.
Les companyies que poden aplicar la fibra òptica als seus clients són:

  • ONO
  • MOVISTAR
  • JAZZTEL
La companyia que ofereix millors condicions per als seus clients és ONO. 

dilluns, 16 d’abril del 2012

dijous, 12 d’abril del 2012

Fotografia FLICKR


Aquesta fotografia és la que he triat per explicar la llicència.

He triat la foto del guepard, perquè des de sempre m'han agradat molt els animals. Sobretot els felins i els fèlids (Tigre, Guepard, lleó, iena, puma...). També l'he triat perquè normalment les fotografies que es fan d'aquests animals són atacant a una presa, corrent, perseguint a algun altre animal.
M'ha sorprès molt, trobar-me una fotografia d'un guepard relaxat i /o estirat.
La llicència que té aquesta fotgrafia és de: Atribución- No comercial-Compartir bajo la misma licencia.








dijous, 29 de març del 2012

Exercicis Proposats amb .PDF

Aqui hi deixaré penjada els exercics en format PDF del final del llibre de teoria d'informàtica

dimarts, 20 de març del 2012

CREATIVE COMMONS(Graella)

IMATGE NOM DEFINICIÓ
NON COMMERCIAL El material original i els derivats d'ell poden ser ensenyats, copiats i distribuit mentre que l'ús no sigui mai comercial
ATRIBUTION
El material creat per una persona pot ser modificat però per altres persones si aquest material s'ensenya en els crèdits
NO DERIVATE WORKS El material pot ser copiar, distribuit i executat però només còpies literals del material
SHARE ALIKE El material pot ser distribuit en obres derivades només sota una llicència idèntica a la llicència que regeix l'obra original.

dimarts, 13 de març del 2012

Creative Commons de Software

El segon Creative Common és un dolar i es fa servir principalment a Amèrica, nosaltres utlitzem el Cretive Common de l'Euro (€), però continua significant el mateix Creative Common
No comercial (NON COMMERCIAL):

El material original i els derivats d'ell poden ser ensenyats, copiats i distribuit mentre que l'ús no sigui mai comercial
El primer Creative Common és:

Reconeixement (ATRIBUTION):
El material creat per una persona pot ser modificat però per altres persones si aquest material s'ensenya en els crèdits
Sense obra derivada (NO DERIVATE WORKS):
El material pot ser copiar, distribuit i executat però només còpies literals del material

Compartir igual (SHARE ALIKE):
El material pot ser distribuit en obres derivades només sota una llicència idèntica a la llicència que regeix l'obra original. 

dimarts, 21 de febrer del 2012

Allò que se'n diu Bon Any 2012

El meu propòsit pel nou any, és intentar millorar com a persona: com a filla, com a néta, com a germana...
Escola actual
També m'agradaria millorar el meu rendiment acadèmic i però sobretot el rendiment en els esports que practico (natació).


Del any passat al començament d'aquest no han canviat gaire les coses




Nova escola en construcció










Al meu poble des del 2 de gener, s'està construint una escola de dos línies perquè a la escola actual no hi ha bastantes classes per a tots els alumnes.
Als veïns del poble no els hi agrada la idea, ja que han hagut d'aplanar un terreny on hi havien horts i cultius d'un veí.Actualment l'escola ja té la estructura de tres pisos, també estan aplanant la zona dels costats per fer una pista de ciment i el gimnàs.


La novetat millor per aquest 2012, és que aquest any 
es celebren les Olimpiades a Londres i molta gent assistirà!!!!

dijous, 16 de febrer del 2012

L'article esportiu més esperat de tots


NATACIÓ:

La natació és un esport que es practica dintre de l'aigua i que actualment el practiquen moltes persones.
Es defineix com a esport que es practica per mitjà de l'aigua i que l'objectiu consisteix en què l'esportista es desplaci per l'aigua amb un "vestit" especialitzat per nadar anomenat banyador i per estar a dintre l'aigua.
L'objectiu sempre es arribar a l'altra banda de la piscina.
Hi ha diferents estils per nedar:


CROL: Es un estil en què l'esportista neda mirant endavant, i horitzontalment. 
Quan un braç surt fora de l'aigua, l'altre està a dintre. Els braços fan un gir de180 graus. Mentre les mans estan alternativament palejant, els peus fan un moviment alternatiu amunt i avall, picant l'aigua amb les cames estirades. Quan els esportistes comencen la piscina, obligatòriament s'han de tirar de cap per entrar a l'aigua





ESQUENA: Es un estil que també es neda en horitzontal, però panxa amunt i nedant endarrere. Quan els esportistes comencen la piscina, surten de dins de l'aigua.






BRAÇA: És un dels estils més lents que existeixen actualment i les mans no poden sortir de l'aigua. L'esportista en aquest estil sempre neda mirant endavant, iel procés es molt senzill per efectuar una bona braçada: El primer moviment que cal realitzar es ajuntar les mans sota el pit i obrir-les al mateix temps que amb les cames s'arronsen i s'obren (imitant el moviment d'una granota).




PAPALLONA: La papallona es un estil en que el nadador neda endavant però enlloc de fer servir les mans alternativament, es fan servir les dues mans alhora amb els braços oberts.
Les dues mans alhora fan un gir aproximat de 180 graus, mentre que les cames piquen alhora estirades.

dilluns, 13 de febrer del 2012

Nadal 2011

El més sorprenent que m'ha passat aquest Nadal ha sigut que he pogut estar amb el meu cosí de Madrid. El mes passat va fer 9 mesos. 
Vaig estar amb ell molta estona, mentre el meu pare feia una excursió amb els meus tiets i cosins. Només puc veure als meus familiars de Madrid dos cops l'any. Una vegada per Sant Esteve i al maig
El dia de reis, normalment fem regals a tothom, però aquest any, com que tots els meus cosins ja saben que els reis són els pares, vam decidir fer l'amic invisible entre tiets i tietes, i amic invisible entre cosins.
Jo li vaig fer l'amic invisible a la meva cosina Laia, li vaig regalar un tipus de gorra de llana, de color blau cel i un packet de cartes de l'UNO. De seguida va saber que era jo la seva amiga invisible, perquè abans de Nadal quedavem molt, ja que la seva mare havia de fer una obra de titelles, i la Laia em va explicar que li agradava aquest tipus de gorra.
Després del dinar de Nadal, vam estar reunits en família fins a les sis aproximadament, perquè els cosins havíem d'anar a preparar l'obra de teatre de Nadal. La directora de l'obra era la meva tieta, Roser i com a ajudant de direcció tenia a la seva filla, Pepa. L'obra al final no va sortir com esperàvem que sortís, però la gent del poble ens deia que havia sortit molt bé.
La meva amiga invisible va ser la meva germana Agnès, em va regalar una caixa preciosa amb objectes que sempre havia desitjat tenir: Una colònia, un braçalet Pandora, un CD amb músiques posades especialment per a mi...