dijous, 16 de febrer del 2012

L'article esportiu més esperat de tots


NATACIÓ:

La natació és un esport que es practica dintre de l'aigua i que actualment el practiquen moltes persones.
Es defineix com a esport que es practica per mitjà de l'aigua i que l'objectiu consisteix en què l'esportista es desplaci per l'aigua amb un "vestit" especialitzat per nadar anomenat banyador i per estar a dintre l'aigua.
L'objectiu sempre es arribar a l'altra banda de la piscina.
Hi ha diferents estils per nedar:


CROL: Es un estil en què l'esportista neda mirant endavant, i horitzontalment. 
Quan un braç surt fora de l'aigua, l'altre està a dintre. Els braços fan un gir de180 graus. Mentre les mans estan alternativament palejant, els peus fan un moviment alternatiu amunt i avall, picant l'aigua amb les cames estirades. Quan els esportistes comencen la piscina, obligatòriament s'han de tirar de cap per entrar a l'aigua





ESQUENA: Es un estil que també es neda en horitzontal, però panxa amunt i nedant endarrere. Quan els esportistes comencen la piscina, surten de dins de l'aigua.






BRAÇA: És un dels estils més lents que existeixen actualment i les mans no poden sortir de l'aigua. L'esportista en aquest estil sempre neda mirant endavant, iel procés es molt senzill per efectuar una bona braçada: El primer moviment que cal realitzar es ajuntar les mans sota el pit i obrir-les al mateix temps que amb les cames s'arronsen i s'obren (imitant el moviment d'una granota).




PAPALLONA: La papallona es un estil en que el nadador neda endavant però enlloc de fer servir les mans alternativament, es fan servir les dues mans alhora amb els braços oberts.
Les dues mans alhora fan un gir aproximat de 180 graus, mentre que les cames piquen alhora estirades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada